Vikmentes
hu | en
blog | 2016. január 22., 09:17

Így süss paleo palacsintát!


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/viktorta/public_html/sys/lib.php on line 414

Itt olvashatod mindannyiunk kedvenc ételének paleo receptjét és tippeket hozzá!

 

Aki paleózik az már tudja, hogy nincs olyan étel, aminek egészséges alternatíváját ne lehetne elkészíteni. Mindehhez csak a megfelelő alapanyagokat kell megtalálni, és egy kis kreativitással fűszerezni!

 

A paleo palacsinta is ugyanolyan függőséget tud okozni, mint a hagyományos változat! :) A paleo palacsinta törékenyebb állagú, így kicsit jobban oda kell figyelni rá a sütésnél és óvatosabban kell mozgatni a tésztákat.

 

A legjobb alapanyag választás a tésztához:

Ezekből a lisztekből válogass: gesztenyeliszt, kókuszliszt, mandulaliszt, zöldbanánliszt, nyílgyökérliszt

 

Adj hozzá sűrítőanyagot, legjobb a tápiókakeményítő, amitől nem lesz nedves a tészta.

 

Ha krémes állagú palacsintát szeretnél, akkor alapnak használhatod a kókusztejszínt is.

 

Ha pedig a leggyorsabb palacsinta receptjét keresed, akkor a banános paleo palacsinta lesz a te kedvenced.

 

Íme még egy szuper recept a tésztához:

2 dl kókusztejszín

1 dl víz

3 tojás

10 dkg gesztenyeliszt

1 ek. xilit (vagy más édesítőszer)

zsiradék a sütéshez

 

A kókusztejszínt keverd el a vízzel és a tojásokkal. Szitáld bele a gesztenyelisztet, add hozzá a xilitet és keverd teljesen homogén állagúra. A palacsintasütőt pici zsiradékkal forrósítsd fel és egyszerre 1 merőkanálnyi tésztát önts a serpenyőbe. Forgasd körbe a keveréket, oszlasd el egyenletesen és közepes lángon kb 2. percig süsd. Akkor jó, amikor a teteje már nem folyékony, az alja pedig szép barnára sült. Csúsztasd át egy tányérra, és rétegezd egymásra a palacsintákat. Ha szeleteket vágsz a palacsintatortából, könnyebb lesz tálalni.

 

Töltelék ötletek:

cukromentes lekvárok, magvajak, paleo pudingporok

Ha saját kezűleg szeretnéd a tölteléket elkészíteni, akkor pedig turmixolj össze friss vagy aszalt gyümölcsöket darált dióval, mákkal, vagy őrölt mandulával. A szilva például tökéletesen passzol a dióhoz. A narancs és a meggy pedig a mákhoz. Nyers mézzel, vagy édesítőszerrel édesítsd még, ha szükséges.

 

 

Hello Paleo, Hajrá Paleo Palacsinta!