Vikmentes
hu | en
blog | 2016. szeptember 21., 14:42

Mogyorós csokiszelet - egy paleo és vegán recept

| 2016. április 6., 16:00

Hogy mire hasonlít leginkább ez a sütés nélküli desszert? A sportszelet ízét érzed majd a szádban, amikor beleharapsz ebbe a puha csokis-mogyorós finomságba. Krémes és ropogós!

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/viktorta/public_html/sys/lib.php on line 414

Ami kell hozzá: csokoládé, törökmogyoró, mogyoróvaj (vigyázat, ne a Nutellára gondolj, hanem az igazi magvajra!), kókusztej, nyers méz vagy más paleo édesítő (amit szeretsz) és vanília.

Ha van kedved otthon is elkészítheted a törökmogyoróvajat, vagy szerezd be nálunk az üzletekben vagy a webshopban. Sőt, a csokipasztillát is megtalálod nálunk!

Ha otthon szeretnéd elkészíteni a mogyoróvajat, a tisztított és megpörkölt mogyorót tedd aprítógépbe és őröld krémes állagúra. Ha így készíted, érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget (kb 150 grammból) csinálnod, hogy ne "vesszen el" az aprítógépben.

Hozzávalók (kb. 20 szelethez):

2 bögre (340 g) csokoládé pasztilla

80 ml kókusztej

64 g törökmogyoróvaj

4 teáskanál nyers méz vagy más édesítőszer

1 vaníliarúd kikapart belseje

csipet himalája só

110 g törökmogyoró (nagyobb darabokra törve)

Így készítsd el!

Egy nagy serpenyőben keverj össze minden hozzávalót, a törökmogyorókat kivéve. Alacsony hőfokon melegítsd össze őket, folyamatos keverés közben. Egy kisebb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral.

Amikor a keverék összeolvadt, add hozzá a törökmogyoró nagy részét (80 g) is és öntsd át a tepsibe. Hagyd hűlni kb. 20 percig szobahőmérsékleten, majd szórd meg a maradék törökmogyoróval a tetejét (30 g).

Tedd hűtőbe kb. 2 órára és már kész is! Tartsd nyugodtan szobahőmérsékleten, de akár hűtőbe is teheted.