Vikmentes
hu | en
blog | 2016. szeptember 26., 17:32

Paleo naan kenyér recept

| 2016. május 20., 09:41

Csupán három összetevő és kész is a paleo kenyér, indiai stílusban!

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/viktorta/public_html/sys/lib.php on line 414

Az a szép ebben a receptben, hogy a tészta vastagságától függően készíthetsz belőle akár kenyeret, tortillát de akár még palacsintát is.

Mi is az a NAAN? Egy lapos kenyér, ami az indiai konyhák egyik alap darabja. Hagyományosan fehér lisztből készült és tandoori kemencében sütik. Ebben a paleo változatban három összetevő szerepel: mandula liszt, tápióka liszt és kókusztej.

Hozzávalók

0,5 csésze mandula liszt

0,5 csésze tápióka liszt

1 csésze kókusztej

ghí vagy vaj

Ha szeretnéd, felturbózhatod egy pici sóval, fűszerekkel vagy reszelt fokhagymával is. Ha palacsintát sütsz belőle, akkor hagyd ki a sót.

Így készítsd el!

Mindhárom hozzávalót keverd össze. Forrósíts fel közepes hőfokon egy kivajazott (vagy ghível kikent) serpenyőt és önts bele a tésztából annyit, amilyen vastagra szeretnéd készíteni a kenyeret. Ahogy elkezd felpúposodni a tészta, fordítsd meg és süsd át a másik oldalát is. Fontos, hogy jól vajazd ki a serpenyőt, hogy ne tapadjon bele a tészta. Ha megsült a kenyér, kenj rá a ghíből egy keveset a tetejére.

Hello Paleo, Hajrá Naan!